Kohus mõistis kanepikasvatajale tingimisi vangistuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaim
Kanepitaim Foto: SCANPIX

Tartu maakohus tunnistas täna kokkuleppemenetluses süüdi Siimo Paimetsa (31), kes sattus politsei vaatevälja seoses narkoaine omamise ja levitamisega.


Vastavalt süüdistusele tunnistas kohus Paimetsa süüdi narkootilise aine suures koguses omandamises ja edasiandmises, kanepi ebaseaduslikus kasvatamises ning narkootikumide edasiandmises alaealistele. Kohus karistas Paimetsa kolmeaastase tingimisi vangistusega. Kolm aastat kehtib ka katseaeg, mille jooksul peab ta täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid ega tohi tarvitada narkootikume.

Menetluskuludena peab paimets hüvitama kokku 13 104 krooni, kinnitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Süüdistuse järgi omandas Paimets seni tuvastamata ajal ja viisil vähemalt 40 grammi marihuaanat. Narkoainet andis ta aastatel 2008 ja 2009 Jõgevamaal ja Tartus edasi neljale isikule, kellest üks oli alaealine.

Lisaks kasvatas Paimets Jõgevamaal ühe talu kasvuhoones kuni möödunud aasta juuli lõpuni kümmet kanepitaime. Politsei konfiskeeris taimed läbiotsimise käigus.

Kohus tuvastas, et Paimets andis enda kasvatatud kanepitaimedest valmistatud sigareti 2009. aastal edasi kahele alaealisele.

Paimets on varem kriminaalkorras karistatud neljal korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles