Maailmale tiir peale. Mootorrattaga

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Aafrika Vabariik, Cape Agulhas, kus asub mõtteline joon kahe ookeani vahel.
Lõuna-Aafrika Vabariik, Cape Agulhas, kus asub mõtteline joon kahe ookeani vahel. Foto: Erakogu

Neli aastat tagasi lõpetasid kaks eestlast teekonna, mille käigus tehti mootorrattaga maakerale ring peale. Tartumaal elavad rändurid lasid mõtetel laagerduda ning eelmise kuu lõpus ilmus trükist raamat, mis on inspiratsiooniallikaks neile, kellele meeldib suurelt unistada.

Raamat «Ühel teljel ümber maakera» räägib Tartu ülikooli infotehnoloogi Margus Sootla ja Eesti maaülikooli turunduse peaspetsialisti Kariina Tšursini 1126 päeva kestnud rännakust mootorrattal läbi Euroopa, Lõuna- ja Põhja-Ameerika, Austraalia, Aasia ja Aafrika.  

Teos on illustreeritud kaunite loodusvaadetega ning peale maailma erinevate paikade tutvustamise räägitakse selles reisimise pahupoolest. Muu hulgas sellest, kuidas on omal nahal tunda kõrgushaigust ja malaariat ning olla lõksus Kongo DV ja Angola vahel, arusaamatuste tõttu tuli seal üksteist ööd magada peaaegu prügihunniku kõrval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles