Tammeka hakkas uue staadioni jaoks raha koguma

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaanitav Sepa jalgpallikeskus.
Plaanitav Sepa jalgpallikeskus. Foto: JK Tammeka

Sepa tänavale suurt jalgpallikeskust kavandav Tartu JK Tammeka kuulutas välja ühisrahastuskampaania, mille mõte on geniaalselt lihtne: kõik, kes soovivad klubi keskuse ehitamisel aidata, saavad seda teha, ostes endale rajatavast vutiplatsist sümboolse(d) ruutmeetri(d). Klubi loodab sel kombel koguda vähemalt 50 000 eurot.

Sepa jalgpallikeskuse maksumus on 450 000 eurot, sellest 100 000 eurot annab Eesti Jalgpalli Liit, 200 000 eurot on klubi pangalaen ning ülejäänud 150 000 eurot loodetakse kokku saada ühisrahastusega. Klubi nägemuse kohaselt võiks sellest summast 100 000 eurot tulla erinevatelt ettevõtetelt, ülejäänud 50 000 aga kõigilt neilt, kellele Tartu jalgpalli areng korda läheb.

JK Tammeka tegevjuht Kalle Paasi sõnul on ühisrahastuskampaaniaga liitumine lihtne: selleks tuleb minna aadressile www.jalgpallikeskus.ee ning osta sealt üks või mitu 7208-st müügis olevast sümboolsest ruutmeetrist. Ühe ruutmeetri hind on 10 eurot.

Sepa jalgpallikeskus näeb ette täismõõtmetes altküttega kunstmuruväljaku ja pisut väiksema naturaalmuruga harjutusväljaku rajamist, samuti ehitatakse 500 istekohaga külgtribüün, paigutatakse valgustus ning moodul-tüüpi riietusruumid koos WC ja pesemisvõimalusega. Märksõnaks on siinkohal just altküte: Tartu kontekstis on tegemist esimese soojendusega väljakuga ning Taaralinna vutimeeste talviste treeningtingimuste parandamise mõttes on tegemist lausa revolutsioonilise arenguga.

«Õnneks pole Tamme staadioni kunstmurul seni traagiliste tagajärgedega õnnetusi juhtunud, kuid talvel toimuvat treeninguks nimetada ei saa,» tõdes JK Tammeka esindusmeeskonna mängija ja klubi juhatuse liige Kristjan Tiirik. «Kui käime talvel Tallinnas sisehallis mängimas, on alguses raske aru saada, mis toimub – kui pidurdad, jäädki kohe seisma, mitte kahe meetri pärast nagu Tartus,»  näitlikustas kogenud vutimees.

Tiirik lisas, et juba praegu kurdavad klubi U-17 meeskonna liikmed seljaprobleemide üle ning tõenäoliselt peituvad hädade juured just talvises Tamme kunstmuruväljakus. Seetõttu rõhutab klubi, et rajatava keskuse suurim kasu seisnebki sellest, et altküttega väljakuga tagatakse noortele jalgpalluritele senisest märksa ohutumad ja tervist säästvamad treeningtingimused.

Ühisrahastuskampaania esimese sissemakse tegi Tartu linn, kes ostis endale ruutmeetreid 5000  euro eest. «Tegemist on ühe väga-väga hea mõttega,» kiitis Tammeka algatust linnapea Urmas Klaas, kes otsustas linna ruutmeetrid hankida otse rajatava staadioni keskringi. Klaas lisas, et Sepa jalgpallikeskus on võrreldes linna renoveeritava Annelinna kunstmurustaadioniga samm edasi. «Jalgpalliliit soovis meie renoveerimist omalt poolt 50 000 euroga toetada, kuid ütlesime neile kohe, et lisagu see summa hoopis Tammeka projektile,» märkis linnapea.

Tammeka loodab vajamineva summa kokku koguda aasta lõpuks, ehitustööd peaks praeguste plaanide järgi algama 2016.a aprillis. Keskuse avamisüritus leiab aset juba sama aasta 10. juulil, kui staadionil toimub jalgpalli EMi finaali suur ühisvaatamine. Kõik annetajad pääsevad sinna tasuta.

Rajatav jalgpallikeskus ei jää üksnes JK Tammeka käsutusse, sinna saavad aegu broneerida ka teised Tartu ja ümbruskonna jalgpalliklubid. Ühtlasi lubas klubi, et praeguste kalkulatsioonide kohaselt ei kajastu rajatav keskus ning väljaku hooldusega seotud kulud treeningtasude tõusus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles