Herta Elvistega saab hüvasti jätta Vanemuises

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herta Elviste ja Lembit Eelmäe Vanemuise hooaja avamisel 31. augustil 2008.
Herta Elviste ja Lembit Eelmäe Vanemuise hooaja avamisel 31. augustil 2008. Foto: Margus Ansu

Vanemuisest tulnud teate kohaselt toimub Herta Elviste (12. juuni 1923 - 29. oktoober 2015) ärasaatmine pühapäeval, 8. novembril Vanemuise väikeses majas. Legendaarse näitlejannaga on kell 10-11 oodatud hüvasti jätma kõik, keda on puudutanud tema ligikaudu 70 aasta pikkune loometee. Pärgi ja lilli palutakse mitte tuua.

Herta Elviste elas viimased kolm aastat oma poja, vabakutselise näitleja Andrus Eelmäe kodus Pärnus. «Päris viimased poolteist aastat elas ta oma sünnikodu Pärnu-Jaagupi lähedal hooldekodus, kuhu ma sain talle koha,» ütles poeg.

Ema surmapäeva õhtul ütles Andrus Eelmäe Tartu Postimehele, et oli oma ema külastanud eelmisel päeval ning et leinatalitus on arvatavasti Pärnu Eliisabeti kirikus, kus Herta Elviste ja Lembit Eelmäe laulatati, ja et Tartusse Herta Elvistet ei tooda.

Nüüdse ümberotsustuse põhjustasid Andrus Eelmäe sõnade kohaselt telefonivestlused kultuuriministeeriumi, Vanemuise teatri ja Tartus elavate sugulastega. Vanemuise leinatalitusele tuuakse urn tuhaga. Pere jätab Herta Elvistega jumalaga hiljem kitsamas ringis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles