Tartu teenib üüripindadelt miljoni

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalleimat ruutmeetrihinda maksavad linnale ärid Küüni tänavas, kus Suva sokipoel tuleb ruutmeetri eest välja käia 19,51 eurot.
Kalleimat ruutmeetrihinda maksavad linnale ärid Küüni tänavas, kus Suva sokipoel tuleb ruutmeetri eest välja käia 19,51 eurot. Foto: Margus Ansu

Tartu linnaeelarvet turgutab mitteeluruumide üürimisest teenitav tulu rohkem kui kogutav maamaks. Üürihinnad kõiguvad väga suuresti, sest hoonete seisukord on ebaühtlane.

Eelmisel aastal kogus Tartu linn mitteeluruumide rentimiselt 1 100 443 eurot, tänavu on üheksa kuuga teeninud 746 575 eurot. Summa hulka on arvestatud ka viivised. Aasta kokkuvõttes prognoosib linnavarade osakond saadava tulu suuruseks 1 004 000 eurot.

Linnale kuuluvate mitte-eluruumide puhul käib jutt ühtekokku 119 126 ruutmeetrist erineva suurusega ja väga erinevas seisukorras pindadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles