Genialistide klubis sai tulevikust olevik

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmihuvilised kogunesid Genialistide klubisse «Tagasi tulevikku» filmimaratonile.
Filmihuvilised kogunesid Genialistide klubisse «Tagasi tulevikku» filmimaratonile. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Täna on filmimaailmas harukordne päev, sest Ameerika filmitegija Robert Zemeckise linateoses «Tagasi tulevikku» reisisid kangelased ajamasinaga 1989. aastast just 2015. aasta 21. oktoobrisse.

Kuna tänase päeva on kõik filmihuvilised endale meelde jätnud ning seda on ammu oodatud, otsustas Tartu Elektriteater võtta ürituse suurelt ette ja Genialistide klubis kuuetunnisel seansil tuua näitamiseks kogu «Tagasi tuleviku» triloogia.

Seansi jooksul saab avastada, kui palju tookordsetest ennustustest vastavad tänapäeval tegelikkusele ja mida ei osanud filmitegijad ette näha.

Filmihuvilistele loodi Genialistide klubisse ka temaatiline keskkond. Näiteks on filmis üheks sümboliks pitsad, mis poest ostes on väiksed, aga ahju pannes lähevad suureks. Klubi köök pakubki õhtu vältel atmosfääri loomiseks pitsasid, kokteile ja muud temaatilist toitu.

Samuti kannab Magasini tänava ruumides tegutsev baar Möku edasi 80ndate atmosfääri.

Kuna «Tagasi tulevikku» esimesest filmist möödub sellel aastal kolmkümmend aastat, said kõik filmimaratonil osalejad enne seanssi ümbriku, mis tuleb avada alles 2045. aastal.

Tagasi tulevikku maratonseanss algas Genialistide klubi saalis kell 17 ja kestab kuus tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles