Kaks täiskasvanut ja laps sattusid Peipsil uppumisohtu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järv.
Peipsi järv. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eile õhtupoolikul päästsid piirivalvurid Peipsilt kolm inimest, kes olid suurele järvele läinud väiksematele veekogudele mõeldud paadiga.

Lõuna prefektuuri teatel saabus abipalve 19. oktoobril kella 5 ajal õhtul. Mustvee kordoni piirivalvuritele räägiti, et paat on sattunud uppumisohtu, kuna suured lained pritsivad alusele vett, mida oma jõududega välja visata ei jõuta. Samuti läks katki läinud paadis olnud pilsipump.

Kordoni piirivalvurid jõudsid hädasolijateni kuue minutiga ning paadist päästeti kaks täiskasvanut ning 7-aastane laps. Keegi pääsenutest arstiabi ei vajanud. Piirivalvurid tuvastasid, et uppumisohtu sattunud alus ei ole mõeldud suure lainetusega veekogudele väljumiseks, vaid on sobiv kasutamiseks pigem tiikidel või väiksematel järvedel. Vett täis valgunud paat õnnestus pukseerida kaldale.

Mustvee kordoni vanempiiriametnik Heiki Suomalaineni sõnul oli selle juhtumi lahendamisel võtmekohaks piirivalvurite kohene reageerimine ning kiire sündmuskohale jõudmine. «Küll aga paneme inimestele südamele, et veekogule minnes veendutaks, et kasutatav paat vastaks veekogul valitsevatele tingimustele ning kontrollide, et varustus oleks tehniliselt korras,» sõnas Suomalainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles