Lennukad ja realiseeritavad ideed Tartule

Kristina Reinsalu
, E-Riigi Akadeemia kohalike omavalitsuste programmi juht, kaasava eelarve ekspert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Reinsalu
E-Riigi Akadeemia kohalike
omavalitsuste programmi juht, 
kaasava eelarve ekspert
Kristina Reinsalu E-Riigi Akadeemia kohalike omavalitsuste programmi juht, kaasava eelarve ekspert Foto: Erakogu

Selleaastane Tartu kaasav eelarve on tehtud. Kui eelmisel aastal kostis kaebeid, et võitnud ideed (Emajõe kaldapiire ja rattasõiduks sobivaks tasandatud kõnniteed) olid igavad ja liigitusid rubriiki «linn peab ju niikuinii neid asju tegema», siis sel aastal teeb muret hoopis see, kas võiduideed ei lenda liiga kõrgelt. Kas nad avalikku hüve pakuvad või üldse kunagi valmivad?

Mida selle 70 000 euro eest ühe ja teise idee puhul saab, räägiti detailselt lahti aruteluseminaridel. Ma ei tea, kas põhjuseks on eestlaste vaoshoitus või väikese linna inimeste liigne seotus, kuid valikuvoorudes esitati vähe kriitilisi küsimusi.

Igal juhul jõudsid lõppvooru ideed, mida teiste ideede autorid ja eksperdid (peamiselt linnavalitsusevälised) sinna pärast põhjalikke arutelusid valisid. Nurin valiku üle tundub tagantjärele rusikatega vehkimisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles