Tartu puudega inimestele otsitakse isiklikke abistajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus napib puudega inimeste abistajaid. Pildil noorteklubi Händikäpp 2004. aasta aktsioon «Transport kõigile», mille käigus liikumis- ja nägemispuudega inimesed sõitsid madalapõhjaliste bussidega.
Tartus napib puudega inimeste abistajaid. Pildil noorteklubi Händikäpp 2004. aasta aktsioon «Transport kõigile», mille käigus liikumis- ja nägemispuudega inimesed sõitsid madalapõhjaliste bussidega. Foto: Ove Maidla

Tartu linnale teenust pakkuv MTÜ Händikäpp otsib inimesi, kes abistaks nägemis- ja liikumispuudega inimesi igapäevatoimingutes, kirjutas BNS.

MTÜ Händikäpp juhatuse liige Kaire Luts rääkis BNSile, et praegu on sõlmitud lepingud 52 isikliku abistajaga ja teenus on määratud 40 liikumis- või nägemispuudega kliendile.

Lutsu sõnul muutub abistajate arv pidevalt, aga praegu oleks vaja juurde kolme inimest.

«Tänase seisuga on toimunud mitmed töövestlused, aga sobivaid inimesi pole leidnud,» nentis Luts.

Isikliku abistaja tööülesandeks on liikumis- või nägemispuudega inimese abistamine igapäevatoimingutes. Näiteks kodus ja õues liikumisel, õppimas või arsti juures käimisel, samuti majapidamistöödes.

Abistaja töökoormus on klientide juures erinev ja isikliku abistajana saab töötada ka õpingute või põhitöö kõrvalt. Töötajaga sõlmitakse käsundusleping brutotöötasuga 2,38 eurot tunnis. Teenust finantseeritakse Tartu linna eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles