Masendav tõde: alaealistele müüs Tartus alkoholi 14 kauplusest 9

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alaealised neiud ostsid kahe tun­ni jooksul Tartu poodidest pildil oleva pudeli- ja purgikuhja alkohoolseid jooke.
Alaealised neiud ostsid kahe tun­ni jooksul Tartu poodidest pildil oleva pudeli- ja purgikuhja alkohoolseid jooke. Foto: Margus Ansu

Kuigi seadus ei luba alaealistele alkoholi müüa, õnnestus kahel alaealisel tütarlapsel osta alkohoolseid jooke üheksast Tartu kauplusest, seejuures oli kahe tunni jooksul tehtud katseostude juhuvalimis neliteist poodi.

Oste tegid 16-aastane ja 17-aastane tütarlaps, ostud ja ostukatsed olid nädala eest neljapäeval ajavahemikus kell 20–22.

Ost õnnetust sooritada järgmistes kohtades: Linnapiiri pood Mõisavahes, Superalko Anne ja Feenoks Kaunase puiesteel, OÜ Micar-Gan kauplus Põhja puiesteel, Meie toidukaupade keti Karlova pood, Herne pood, Toome pood, Kivi Konsum ja Raatuse Comarket.

Tütarlapsed ostsid õlut, džinni, siidrit, alkoholikokteili, veini. Korraga osteti jooki pudel või kaks.

Tulemust nimetasid šokeerivaks ja üllatavaks nii Tartu linnavalitsus kui mitme kaupluse esindajad.

Tartu linnapea Urmas Klaas on linna ettevõtlusosakonnale teinud ülesande kutsuda välja kaupluste juhatajad ja teha neile selgeks, et alaealistele alkoholi müümine on alkoholiseaduse tõsine rikkumine. Sanktsioonid on aga politsei rida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles