Tervishoiukõrgkool pälvis suure tähelepanu terviseedendajana

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tervishoiu Kõrgkool pälvib tähelepanu küllalt sageli. See pilt on tehtud hiljutisel rebasepäeval.
Tartu Tervishoiu Kõrgkool pälvib tähelepanu küllalt sageli. See pilt on tehtud hiljutisel rebasepäeval. Foto: Kalev Saar

Eile aset leidnud Tartumaa õpetajate ja haridusorganisatsioonide tunnustusüritusel pälvis Tartu Tervishoiu Kõrgkool terviseteadliku hoiaku ja käitumise edendajana tiitli «Aasta tegu hariduses».

Tunnustust väärisid 1200 üliõpilase ja 100 töötajaga kõrgkooli terviseedenduslikud ettevõtmised, mis on viidud läbi personali algatusel ja õppetöösse integreeritult koos üliõpilastega. 2014. aastal sai neist osa enam kui 15 000 inimest.

Terviseedenduslikeks tegudeks oli Eesti Õdede Liiduga koostöös tehtud sari Tervislik Neljapäev, elanikkonna tervise testimised linna mitmetel sündmustel, koostöö koolide ja lasteaedadega, täienduskoolitused, teaduskonverents, tegevused teaduse populariseerijana, koostöö naine24.ee rubriigiga ning veebiajakirja Tervist! (www.nooruse.ee/tervist) väljaandmine.

Samuti on tähelepanu väärivad kogukonnale suunatud osalustasuta teenused nagu perekool, võimlemine rasedatele ja väikelastele, eakate liikumisaktiivsuse tunnid, individuaalne nõustamine ergonoomika teemal ja muu.

Kõrgkooli arendusprorektori Merle Variku sõnul on Tartu Tervishoiu Kõrgkool koos entusiastlike töötajate ja vahvate üliõpilastega algatanud tervisealaseid tegevusi, millest on osa saanud kõik eagrupid lasteaialastest kuni eakateni. Nad on teinud seda eesmärgipäraselt ja ka ise kõiges kaasa löönud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles