Tartu Uue Teatri direktorina asub ametisse Raul Oreškin

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Oreškin.
Raul Oreškin. Foto: Peeter Langovits

Oktoobrist asub Tartu Uue Teatri direktori kohale Raul Oreškin. Ivar Põllu, Tartu Uue Teatri juht ja asutaja, asub nüüdsest kunstilise juhi kohale. Muu hulgas keskendub Oreškin teatrimaja rekonstrueerimisele.

«See on muinsuskaitsepiirangute tõttu omaette väljakutse, aga kuna ma olen varem kokku puutunud mitmetele muinsusväärtusega hoonetele uue funktsiooni andmisega ning olen nende kordategemiseks leidnud ka rahalise katte, pean seda ülesannet igati realistlikuks,» märkis Oreškin.

Pressiteates on kirjas, et Tartu Uus Teater on kaheksa tegutsemisaastaga kasvanud ja jõudnud punkti, kus tuleb hakata rohkem tähelepanu pöörama selliste protsesside teadlikule juhtimisele, mis ei ole otseselt seotud teatritegemisega, nagu näiteks raha- ja haldusküsimused, teatrimaja rekonstrureerimine. Seetõttu otsustas Tartu Uus Teater oma ridu uuel hooajal laiendada.

Raul Oreškin on kõrghariduse omandanud noorsootöö erialal Tallinna pedagoogilises seminaris ja õppinud Tartu ülikooli magistriõppes haldusjuhtimist. Oreškin on töötanud Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna ja noorsooteenistuse juhatajana ning Tartu loomemajanduskeskuse tegevjuhina.

Kultuuriministeeriumi kunstide asekantsleri ametist oli Raul Oreškin sunnitud eelmise aasta lõpus lahkuma, sest tabati 29. detsembril Tartu kaubamajas poevarguselt.

Oreškin on sel suvel oma teist tegevusaastat tähistanud Voronja suvegalerii eestvedaja.

Tartu Uue Teatri kaheksas hooaeg toob mitmeid uuslavastusi, kuid mängitakse ka eelmistel hooaegadel esietendunud füüsilise teatri lavastusi «Põletatud väljade hurmaa», «Pure mind» ja lastelavastust «Siil udus».

24. oktoobril esietendub Ivar Põllu esimene komöödia «Baskin», kus mängivad Katrin Pärn ja Janek Joost. Märtsi alguses jõuab lavale Renate Keerdi uus füüsilise teatri lavastus, kus seekord astuvad üles Uue Teatri näitlejad Katrin Pärn, Piret Simson, Maarja Jakobson ja Janek Joost. Märtsis esietendub veel Uue Teatri esimene väliskoostöö lavastus, partneriks on Tampere Telakka teater ja etendusi antakse nii Eestis kui ka Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles