Üks Venemaa kalur pääses koju, teist Lämmijärvel veel otsitakse

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna otsivad Lämmijärvel kadunud kalurit Mehikoorma piirivalvurid, keskkonnainspektsiooni töötaja ning politsei- ja piirivalveameti lennusalga lennuk.
Täna otsivad Lämmijärvel kadunud kalurit Mehikoorma piirivalvurid, keskkonnainspektsiooni töötaja ning politsei- ja piirivalveameti lennusalga lennuk. Foto: Kalastusinfo.ee

Täna jätkuvad Lämmijärvel esmaspäeva õhtul paadiõnnetuses kadunud Venemaa kaluri otsingud.

«Eilsed otsingud tulemusi ei andud, täna otsingud jätkuvad,» teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak.

Praegu on järvel kalurit otsimas Mehikoorma piirivalvurid, kaasatud on ka keskkonnainspektsiooni töötajad, kes osalevad otsingutel lisaks oma tavapärasele tööle. Abis on patrull-lendu tegev politsei- ja piirivalveameti lennuk.

Pihkva kandi kalurite ümberläinud paati märgati Lämmijärvel Salu saare lähedal esmaspäeva õhtul veidi enne kella üheksat.

Sama päeva õhtul kella poole kümne paiku leidsid Värska kordoni jalgsi liikunud piirivalvurid ühe kaluri inimtühjast kohast elusana. Mees oli ujudes ja soist pinnast pidi kõndides kindlamale maale jõudnud, kuid et pääsemiskohas oli soine maastik, ei saanud ta ise sealt enam edasi liikuda.

Alajahtunud kalur viidi Põlva haiglasse. Eile sai mees haiglast välja ja ta anti üle Venemaa piirivalvuritele.

Pääsenud mehelt said piirivalvurid teada, et paadis oli veel üks mees, kelle otsingud algasid kohe. Südaööl kaasati tema otsimisse kopter, kuid kahjuks tulemusteta. Kella ühe ajal öösel leiti meeste paat.

Pääsenud kaluril oli seljas päästevest, tema kaaslasel olevat olnud sinine päästevest. Politsei andmetel on pääsenud kalur 41- ja kadunud kalur 47-aastane.

Eile otsisid kadunud kalurit terve päeva Värska, Mehikoorma ja Varnja piirivalvurid ning kopter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles