Jalgpalliliit kutsub tüdrukuid Tamme staadionile festivalile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene tüdrukute jalgpallifestival Tamme staadionil 2013.
Esimene tüdrukute jalgpallifestival Tamme staadionil 2013. Foto: Priit Mürk

Jalgpall ei ole ainult poiste ala, tüdrukutel on siin oma kindel koht – seda võib näha  laupäeval, 12. septembril, mil Tamme staadionile jalgpallifestivalile oodatakse tüdrukuid vanuses 5–14 aastat.

Populariseerimaks jalgpalli tüdrukute seas, korraldab Eesti jalgpalliliit (EJL) juba kolmandat aastat koostöös klubidega festivale Eesti suuremates linnades. Esimene festival on tuleval laupäeval kell 11–13 Tamme staadionil.

Kui varem on festivali peetud kevaditi, siis tänavu otsustas jalgpalliliit nihutada sündmuse kooliaasta algusesse. Liidu rahvajalgpalli osakonna juhataja Teet Allas põhjendas muutust vastutulekuga klubide soovile ühitada festival perioodiga, mil tüdrukud teevad uue kooliaasta harrastuste valikuid.

Eesti naistekoondise kapten Kethy Õunpuu peab seesugust jalgpalli tutvustamist tüdrukutele ja üleüldse naiste jalgpalli populariseerimist väga vajalikuks. «Maailmas on naiste ja tüdrukute jalgpall üks kõige kiiremini kasvavaid alasid. Ka Eestis on harrastajate arv viimase kümmekonna aasta jooksul märgatavalt suurenenud, aga näiteks Soomest, kus naiste jalgpall on harrastajate arvu poolest seitsmendal kohal, oleme veel omajagu maas. Kogu maailmas on harrastajaid juba üle 30 miljoni,» rääkis Õunpuu.

EJL kutsub jalgpalli juurde hüüdlausega «Tüdrukud on mängus!». Festivalide korraldamise üks eesmärke ongi Õunpuu sõnutsi kõigutada naiste jalgpalli ümbritsevaid müüte. «Jalgpall ei ole ainult meeste ala, vaid siin on oma väga selge koht naistele, tüdrukud on oodatud kaasa mängima, nad on mängus,» ütles Õunpuu. «Naiste jalgpall ei pea imiteerima meeste jalgpalli, vaid on naiselik ja omamoodi mäng.»

Festivalile on oodatud 5–14-aastased tüdrukud, kes jagatakse üritustel kolme vanuserühma: 5–8-, 9–11- ja 12–14-aastased, varasem kokkupuude jalgpalliga ei ole oluline. Osalejad saavad treenerite käe all kaasa lüüa mitmesugustes harjutustes ja mängudes. Tamme staadionil juhendavad tüdrukuid koondislased Kethy Õunpuu, Sirje Roops ja Eneli Vals, lisaks Tammeka, SK10, Santos, Fauna, Ülenurme, Helios, Elva ja Põlva Lootos klubi treenerid ja mängijad

Osaleda saab tasuta ning FIFA kingib kõigile T-särgi, mis ei pruugi isegi olla roosa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles