Uue kohviku üür tiksub tühja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silt ja sissepääs on, aga koh­vikut Red pole.
Silt ja sissepääs on, aga koh­vikut Red pole. Foto: Margus Ansu

Kuigi SEB kontorit majutava Krause ärimaja kohvikuruumid on suvest alates välja üüritud, sisustatud ja uksel vaatab vastu kohviku Red silt, on selle uksed praeguseni suletud, sest rentnik ei taha söögikohta pidada.


«Plaanid muutusid ja ma ei tegele enam toitlustusega,» ütles kohvikuruumid rendile võtnud OÜ Dreamstar omanik Liina Karu.

Plaanide muutus tuli Karu sõnul tallegi ootamatult sel suvel, kuid põhjuseid täpsemalt selgitada ta ei taha. «Need on isiklikud,» märkis ta.

Uue rentniku ootel

Rentnik kinnitas, et esialgu oli tal plaanis kohvik avada ning korralikult üles töötada. «Ega ma muidu poleks ju pikaajalist rendilepingut sõlminud,» nentis Karu.

Kuna aga pikaajalisest lepingust pole niisama lihtne taganeda, maksab Karu praegu renti tühja. Ta loodab, et leiab enda asemele ruumide uue rentniku ning saab maha müüa ka kohviku täiesti uue sisustuse, mille ta veel avamisplaane pidades soetas.

«Asukoht on suurepärane ja ruumid ilusad. Ma ei kahtlegi, et ma enda asemele uue rentniku leian,» lausus ta.
Majaomanik ei sekku

Maja kaasomanikuks oleva Vallikraavi Kinnisvara Tartu kontori juht Indrek Rentel ei osanud öelda, miks rentnik pole kohviku uksi lahti teinud, kuigi ta maksab juba kolmandat kuud kasutuseta seisvate ruumide eest renti.

«Ma ei tea, millega ta tegeleb ja mis mõtted tal on,» nentis Rentel ning lisas, et majaomanikul ei ole rentnikule mingeid kaebusi. «Mida ja millal ta teeb, on tema enda asi,» märkis Rentel.

Karu lisas, et ta ei maksa just rõõmsa tundega renti tühja, kuid paariks kuuks polnuks tema selgitusel mõtet kohvikut avada.

«Nii lühikese ajaga plussi nagunii ei jõua ja vähemalt saab uus omanik siis täiesti uued ruumid ja sisustuse,» põhjendas Karu, miks ta on eelistanud lasta uue rentniku leidmiseni ruumidel tühjana seista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles