EM-il osalev Ukraina rattakoondis sattus Tartus liiklusõnnetusse

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Kahe päeva pärast Tartus algavatel maanteerattasõidu Euroopa meistrivõistlustel osalev Ukraina koondis põrkas täna hommikul treeningsõitu tehes kokku sõiduautoga, kaks võistlejat said kergemaid vigastusi.

Täna hommikul kell 10.48 toimus Tartus Tähe ja Õnne tänava samaliigiliste teede ristmikul liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku viieliikmeline treeningsõitu teinud jalgratturite grupp ning sõiduk Jeep Cherokee. Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjaki kinnitusel kuuluvad õnnetusse sattunud ratturid Ukraina rattakoondisesse, kes peaks osalema 6.-9. augustini Tartus toimuvatel Euroopa maanteerattasõidu meistrivõistlustel.

Kiirabi andis kohapeal esmaabi 21-aastasele naisele ning toimetas haiglasse kontrolli 18-aastase neiu, kes lubati peagi kodusele ravile. «Keegi ratturitest enam haiglas ei viibi,» ütles Gonjak, lisades, et ukrainlaste vigastused ei ole tõsised.

Õnnetusse sattunud ratturite grupp liikus rühmana mööda Tähe tänavat ning põrkas kokku paremalt poolt mööda Õnne tänavat Tähe tänava suunas liikunud maasturiga.

Õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel. Sõidukijuhi sõnul sõitsid jalgratturid vastu tema auto vasakpoolset esinurka, ratturite väitel aga jõudsid nad enne maasturit ristmikule ning seejärel sõitis see neile sisse. «Praegu on ütlused vastukäivad, ühed ütlevad üht, teised ütlevad teist, kohapeale saabunud politseil on väga raske nii hinnangut anda,» rääkis Gonjak, rõhutades et politsei ootab täpsemate asjaolude väljaselgitamisel intsidenti pealt näinud inimeste abi.

Politsei tuvastas, et kõik ratturid kasutasid kiivrit ning nii sõidukit juhtinud 60-aastane mees kui ka treeningsõidul osalejad olid kained.

Kõigil, kes kirjeldatud juhtumit pealt nägid ja omavad juhtunu täpsemate asjaolude selgumiseni viivat infot, palutakse helistada politsei infotelefonil 612 3000 või e-mailil louna.ate@list.politsei.ee

6.-9. augustini toimuvad Tartu tänavatel maanteerattasõidu Euroopa meistrivõistlused, mis toovad ülikoolilinna noorte Euroopa ratturite koorekihi. Starti oodatakse ligikaudu 400 sportlast 30 erinevast riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles