Mitmekordne roolijoodik sai karmi karistuse

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roolijoodikul on raske maailma adekvaatselt tajuda. Foto on illustratiivne
Roolijoodikul on raske maailma adekvaatselt tajuda. Foto on illustratiivne Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tartu maakohus mõistis eile mitmekordse roolijoodiku üheks aastaks ja neljaks kuuks vangi ning mehelt konfiskeeriti ka auto.

Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas 1952. aastal sündinud Mati Tadolderile süüdistuse selles, et ta juhtis ööl vastu 7. juunit alkoholijoobes autot. Mees tabati Opel Vectra roolist Tartu-Jõgeva-Aravete maantee 15. kilomeetril. Seejuures oli mehe joove nii suur, et politsei alustas tema suhtes kriminaalmenetlust (joove oli suurem kui 1,5 promilli).

Alles eelmise aasta detsembris tunnistas kohus mehe süüdi samalaadse kuriteo toimepanemise eest, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur. Toona määras kohus mehele karistuseks üldkasuliku töö ja lisakaristusena võttis aastaks ära mootorsõiduki juhtimise õiguse. 

«Süüdistatav on varem kahel korral kriminaalkorras karistatud, uue kuriteo pani ta toime katseajal. Nüüd süüdistab prokuratuur teda mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ning karistuse kandmisest kõrvale hoidumises,» sõnas Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Margit Pärn.

«Mehele oli varem antud võimalus oma käitumismustrit muuta, kuid ta andis ühiskonnale oma viimase teoga selge signaali selle kohta, et midagi muuta ta ei kavatse. Igal inimesel on usalduse krediit ja sel mehel on see läbi,» lisas prokurör.

Eile toimus Tartu maakohtus kohtuistung, kus prokurör nõudis süüdistatavale reaalset vangistust ning talle kuuluva sõiduauto konfiskeerimist.

Kohus tunnistas Mati Tadolderi süüdi. Liitkaristuseks määras kohus mehele ühe aasta, neli kuud ja kolm päeva reaalset vangistust ning nõustus auto konfiskeerimisega.

Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Tartu politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles