Võrguvärav avab vaate Eesti elule

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalitsuslehtede portaalist eestielu.ee paistsid eile õhtul veebis vaid haardeulatusest kõnelevad kohanimede tulbad koos teatega, et see võrguvärav avaneb 13. oktoobril.
Omavalitsuslehtede portaalist eestielu.ee paistsid eile õhtul veebis vaid haardeulatusest kõnelevad kohanimede tulbad koos teatega, et see võrguvärav avaneb 13. oktoobril. Foto: Repro

Tänasest saab näiteks tallinlane, kes tahab kätt hoida oma kodukoha Haaslava elu pulsil, teha seda nii, et ei pea internetis vallalehe aadressi otsima. Piisab teadmisest, et avatud on omavalitsuslehtede portaal.


Eks ole ju lihtsam avada portaal eestielu.ee ja minna sealt Haaslava Teataja lingile, selmet tippida arvutisse www.haasla­va.ee/teataja/infoleht193.pdf.

Omavalitsusliku teabe tarbimist lihtsustava portaali eestielu.ee avamine tekitab aga pisut segadust neis, kes on harjunud jälgima Toronto ajalehte Eesti Elu. Seegi on veebis näha. Mis on mis ja miks on portaalil sama nimi kui ajalehel?

Seni ja tänasest

Portaali ehk võrguvärava asutanud Tallinna Ülikooli tudengilehe peatoimetaja Tanel Saarmann selgitas, et seni sai omavalitsuslehti veebist lugeda vaid iga omavalitsuse kodulehel pdf-vormingus. Alates tänasest tuleb eri paikade leheinfo portaali eestielu.ee. Samuti saab sellest otsida artikleid märksõna, rubriigi ja muu järgi.

«Tegu on valla- ja linnalehtede online-versiooniga, mille kaudu saab kiirelt ja mugavalt infot oma kodukoha, naaberomavalitsuse ja teiste südamelähedaste paikade kohta,» märkis ta.

Portaali haldab Saarmann Meedia OÜ, mille juhatuse esimees on Tanel Saarmann. Alustamiseks on ta saanud toetuse Euroopa Liidu Euroopa sotsiaalfondist. Palga loodab ta teenida reklaami müügist endale ja elukaaslasele Kaisa Pun­gasele (endine nõunik politsei- ja piirivalveameti ennetus- ja teavitusteenistuses), kellega ta portaali toimetab.

Võrguvärava ettevalmistamise aegu on tehtud leping 60 omavalitsusega, millest kümnendik on Tartumaalt.

Liiga sarnane nimi

Tallinnast sai meili ka Eesti Elu toimetus Kanadas. «Meie soovitasime leida portaalile teine nimi, kuna tegemist on liiga suure sarnasusega, domeeni lõpud .ca ja .ee ei anna vajalikku eristust,» teatas Eesti Elu tegevtoimetaja Kai Kiilaspea. «Kahjuks, nagu näha, teist võimalust ei leitud. Aga on kena, et vähemalt arvamust küsiti.»

Saarmanni selgituse kohaselt ei saanud nüüdsest nimest enam loobuda, sest testimisel tutvusringkonnas osutus just see eelistatuimaks, pealegi läheb see kokku portaali sisuga. «Ma arvan, et meie sihtrühmad on selgelt erinevad, ja ma usun, et leiame viisi, kuidas eksisteerida koos ka nii, kui meil on suhteliselt sarnane nimi,» ütles portaali looja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles