Ojulandi partei kogub turul pagulaste vastu allkirju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva Ühtsuse Erakonna esindajad koguvad Tartu turul Aafrika mandrilt pärit sisserändajate vastu allkirju.
Rahva Ühtsuse Erakonna esindajad koguvad Tartu turul Aafrika mandrilt pärit sisserändajate vastu allkirju. Foto: Jüri Saar

Tartu turul käib suviselt vilgas kauplemine ja selle on ära tabanud ka Rahva Ühtsuse Erakonna esindajad, kes turuvärava ette olid parkinud vanapoolse sõiduauto, millele kleebitud kiri kutsus andma allkirja pagulaste Eestisse toomise vastu. Peatujaid ja allkirja andjaid oli arvukalt.

„Eesmärk on koguda allkirju pagulaste vastu, äratada sillalt tulijate ja turult tulijate tähelepanu,“ ütles aktsiooni koordinaator Silver Kuusik. „Kaugem eesmärk on Eesti rahvakulturi säilitamine. Allkirjad kogume lõpuks kokku ja edastame riigikogule, et näidata rahva tahet. Me teame, et meie võimukandjad referendumeid ja rahvahääletusi korraldama ei kipu, üritame selle aktsiooni kaudu näidata rahva tahet.“

Varem Tartu linnavolikogusse kuulunud Kuusik ütles, et täna on kolme tunniga selles kohas tulnud 200 allkirja, korjamine käib aga ka kaubamaja ja Eedeni juures.

Kas pagulastest on tõesti nii suur oht?

 „Oht on absoluutselt suur, seda näitab kasvõi valitsuse poolne vassimine, kui räägiti, et eesti ei nõustu kvootidega, aga samal ajal viidi läbi riigihange 2050 pagulase keeleõppeks,“ põhjendas ta.

Küsijatele selgitas Kuusik veel, et vastu ei olda lähiriikidest, näiteks Ukrainast pärit pagulastele, küll aga teisest kultuuriruumist pärit pagulaste vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles