Tartumaal traktoriga paisjärve sõitnud mees hukkus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koosa järve sõitis traktor.
Koosa järve sõitis traktor. Foto: Jürgen Puistaja

Täna juhtus Tartumaal liiklusõnnetus, kus traktoriga Koosa paisjärve sõitnud mees hukkus ning seda vaatamata meedikute pikale püüdele teda elustada.

Koosa külas juhtunud õnnetusest teatati häirekeskusele kella 18.12 ajal, teatas politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Sündmuskohale sõitnud ja kohapeal juhtunu asjaolusid selgitanud avariipolitseiniku esialgsel hinnangul sõitis traktor sõiduteel, kust ühel hetkel sujuvalt suure kaarega teelt paremale paisjärve suunas sihi võttis.

Esialgsetel andmetel ei kontrollinud traktorit juhtinud 52-aastane Aivar sõiduvahendit eeldatava terviserikke tõttu ning seepärast võis traktor liikuda ka sedavõrd ühtlaselt järve suunas.

Päästjate saabudes paistis järve sõitnud traktorist veepinnal vaid kabiini ülemine serv. Pinnaltpäästja ujus traktori juurde ja püüdis lahti saada kabiini uksi. See ei õnnestunud. Kangiga murti lahti katuseluuk ja traktorist tõmmati välja selle kaudu.

Traktorist välja tõmmatud meest püüdsid meedikud pika aja vältel elustada, ent tulemuseta. Traktor on seni järves ning sellest paistab vaid pealmine katuseosa.

Tunnistajatelt infot kogudes selgitas avariipolitseinik, et traktorit juhtinud mees oli samal päeval kurtnud kehva tervise üle. Seda, kas õnnetuse põhjuseid võib otsida arvatavast terviserikkest, selgitatakse alustatud kriminaalmenetluse raames. Ka selgitatakse menetluses mehe kainus ja muud asjassepuutuvad asjaolud.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ervin Teesalu ütles, et halva enesetundega ei tohiks ükski sõidukijuht teekonda alustada ega  jätkata, sest selle tagajärjed võivad olla pöördumatud nii juhile endale kui ka kaasliiklejatele.

«Antud juhul on kõik täpsemad asjaolud küll veel selgitamisel, ent vajab siiski märkimist, et juht peab ise tegema endast oleneva ohu vältimiseks,» rääkis Teesalu. Ta lisas, et kui enesetunne on kehv ning sellegi poolest sõidukirooli istutakse, on juht liikluses osaledes sama ohtlik kui joobnuna rooli istudes.

«Auto juhtimine nõuab täit keskendumist, kuid kui seda segab mistahes põhjusel tekkinud tervislik probleem, ei saa kellelgi õigupoolest olla garantiid turvaliseks koju jõudmiseks,» kommenteeris ta.

Copy
Tagasi üles