Pagulaspäeva jalgpallimatš Tartus lõppes 2:2

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Tänase Tartu pagulaspäeva üks tipphetki oli Vao majutuskeskuse varjupaigataotlejate ja Tartu linnavalitsuse sõpruskohtumine jalgpallis, mis peeti Tartu ülikooli staadionil heitliku ilmaga, taevast langes ka vihmapiisku. 

Vao majutuskeskuse varjupaigataotlejate meeskonna liikmed on pärit paljudest maadest.

«Meil on inimesi Sudaanist, Nigeeriast, Elevandiluurannikult, Ukrainast, Süüriast, Egiptusest – kirev seltskond,» ütles majutuskeskuse juhataja Jana Selesneva. Kirev on Vao seltskond ka ametioskuste poolest, sest on nii professionaalseid jalgpallureid, ehitusinsenere kui tantsutreener, kõiki neid polnud küll platsil.

Teisel pool mängis kollastes Tammeka särkides Tartu linnavalitsuse meeskond, kus linna tippjuhtkonnast osales abilinnapea Artjom Suvorov, teised abilinnapead ja linnapea ei saanud muude ülesannete tõttu osaleda, kuid mängulust sellest ei kannatanud.

Ettevõtmise korraldas rahvusvaheline migratsiooniorganisatsioon. Sõpruskohtumisele eelnes avalik debatt Küüni tänavas, mis ei kujunenud eriti tormiliseks.

Miks just jalgpall ja mitte mõni muu meeskonnaspordi ala?

«Jalgpall on see, mis on paljudes maades väga levinud ja ühendab,» ütles Selesneva. «Vaos on jalgpall õhtune meelisharrastus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles