Piirissaare öömajas leidub nii uut kui vana

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaarel Piiri külas asuvas majas saab ööbida mitukümmend inimest.
Piirissaarel Piiri külas asuvas majas saab ööbida mitukümmend inimest. Foto: Vitali Trots

Imekombel pandi Piirissaarel Piiri külas mõni aasta tagasi müüki maja, mille ostis ära suurel maal Tartus tegutsev ettevõtja Rein Leosk. Nüüd üürib ta oma firma kaudu seda soovijatele välja.

«Hakkasin Piirissaarel kümmekond aastat tagasi käima, see koht meeldib mulle, seal on seda miskit erilist,» ütles Rein Leosk. «Nüüd olen saarel sisse elanud, tunnen inimesi ja kombeid. Kuigivõrd on mind isegi omaks võetud, kuigi päris omaks ei saa võõras seal kunagi.»

Pärast Piiri külas maja soetamist asus peremees seda korrastama. «Katus on veel vahetamata, aga maja on seest korras,» rääkis ta. «Vesi tuleb kraanist, on korralik dušs, saun ja WC. Alumise korruse jätsin vana moodi, ülemisele korrusele tegime nüüdisaegsed toad.»

Maja üürib välja tema firma Vector LT. «Inimesi juba käib, kuigi kuulutusi meil kuskil pole, praegu käib info suust suhu,» märkis ta. 

Edaspidi soovib Rein Leosk korda teha ka vana võrgukuuri ja suitsusauna.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles