Tartu kesklinna kerkiva keskuse nurgakivi silinder saabus drooniga

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval pandi nurgakivi vana kaubamaja krundile kerkivale uuele vabaaja- ja kaubanduskeskusele, mis peaks valmima järgmise aasta kevadel.

Nurgakivi silinder saabus seekord drooniga üle Riia tänava Tartu kaubamaja eest ning kellu teise drooniga Turu tänava naabri Tasku juurest. Traditsiooniliselt asetati silindrisse sündmuspäeva Postimees. Lisaks veel Tartu tarbijate kooperatiivi (TTK) häälekandja Liikmeleht, fotod uue keskuse ehitusest, kaheeurone münt ja viieeurone kupüür, Säästukaardi kinkekaart ning linnapea poolt miniatuurne koopia hansaajal Tartus käibel olnud mündist.

Nurgakivi silindri müürisid kinni TTK esimees Tarmo Punger, AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg nõukogu esimees Aivar Tuulberg, keskuse arhitektid Ott Kadarik ja Mihkel Tüür ning Tartu linnapea Urmas Klaas.

TTK Investeeringute OÜ juhatuse liige Kaire Krevald ütles, et uue keskusega saab Tartu kesklinna peamine teede ristumiskoht viimase oodatud kaaslase.

Nurgakivi panekul avalikustati ka neli uue keskuse suuremat ankurrentnikku. Nii avavad järgmisel kevadel Tartus oma kauplused ülemaailmselt tuntud moeettevõte H&M, Hispaania päritolu rõivakett Zara ja Baltikumi suurim jalatsite jaemüüja Danija. Suurima toitlustusettevõttena on Tartusse oodata rahvusvahelist Itaalia köögi toite pakkuvat restoraniketti Vapiano. Keskusesse tuleb 45 kauplust ja üheksa toidukohta.

Uue keskuse ehitustööd algasid eelmise aasta suvel puurvaiadest tugimüüri rajamisega. Nüüdseks on maa-alused parklakorrused valmis ning hoone karkassi montaažitöödega jõutud neljakorruselise maapealse osa teise korruseni.

Üle poole keskuse alast võtavad enda alla äripinnad, hotell ja spaa, ülejäänud ruumidesse tulevad kaubandusettevõtted. Investeeringu kogumaksumuseks on planeeritud 47 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles