Lastekaitsepäeval jagati Keskerakonna õhupalle. Kas nii sobib?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastele jagatud õhupallidel oli Keskerakonna logo ja loosung.
Lastele jagatud õhupallidel oli Keskerakonna logo ja loosung. Foto: Maria Kilk

Lastekaitsepäeva üritustel jagati Tartus laiali hulk rohelisi Keskerakonna kirjadega õhupalle.

Tartu linnavolikogu esimees Vladimir Šokman (Keskerakond), kas selline õhupallide jagamine pole mitte väikestele lastele suunatud poliitpropaganda?

See on väga huvitav käsitlus.

Pallide jagamine on tavaline, aga erakonna õhupallide jagamine?

Et oleks võinud osta teistsuguseid õhupalle, nühkida midagi maha või vähemaks?

Kas te olete ise teadlik sellest aktsioonist?

Oleks joonistanud sinna oravaid peale, siniseid ... Ega ma tea küll sellest õieti midagi, ma ei näe küll linnas ühtegi rohelist õhupalli.

Lasteasutustes poliitagitatsiooni teha ei ole üldiselt hea toon või seda ei peeta heaks tooniks, aga lasteüritustel?

See on Tartus ammu ära lahendatud, et Keskerakond ei käi lasteasutustes ei lapsevanemaid ega lapsi moosimas. Keskerakond ei käi.

Aga lastekaitsepäeva üritusel?

Ma tõesti ei tea sellest rohkem, kui et mõni minut tagasi sain ka vihje, et midagi toimub. Aga ilmselt tuleb minevikuvormis käsitleda, sest praegu ma ei näinud küll mingisugust tegevust. Kas seda tuleb käsitleda poliitilise aktsiooni või millegi muuna, on omaette teema.

Kui teilt küsitaks nõu, kas soovitaksite sellist asja teha või pigem tegemata jätta?

No ma selles mõttes, kui teist õigesti aru saan, siis need õhupallid … oleks võinud nühkida värvi maha, kuigi ma ei tea, millised need olid. Oletan, olen näinud rohelisi õhupalle, kus on K-täht peal.

Teie käest see teema enne läbi ei käinud?

Ma ütlen, ma mõni minut tagasi sain teada, et olevat selline aktsioon. Ei näinud midagi ja ei ole õnnestunud ka küsida ja veenduda, mis nad olid. Õhupallid ei ole pahad jagada lastele, aga laste peal poliitpropaganda, jah, muidugi ... kui see on tingimata poliitpropaganda. Ma ei tea, kas peab igal pool kolli nägema. Mõnda asja võiks rahulikumalt ka võtta.

Kui minu teha oleks, ma oleks ehk teismoodi õhupallid valinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles