Tartlane stardib viiekordsel Ironmani distantsil

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ultrasportlane Rait Ratasepp pedaalis viiepäevaseks supertriatloniks valmistudes rattaga maha üle 6000 kilomeetri.
Ultrasportlane Rait Ratasepp pedaalis viiepäevaseks supertriatloniks valmistudes rattaga maha üle 6000 kilomeetri. Foto: Erakogu

Homme stardib ultrasportlane Rait Ratasepp esimese eestlasena viis päeva vältaval ultratriatlonil Quin Enduroman Inglismaal. Oma võistluse pühendab Ratasepp Eesti Toidupanga hüvanguks.

Viie järjestikuse päevaga läbivad ultratriatleedid 19 km ujudes, 900 km rattal ning 211 km joostes ehk iga päev tuleb läbida üks täispikk triatlon. Ratasepa ettevalmistus võistluseks on kestnud viimased seitse kuud. Selle ajaga on ta ujunud mitusada kilomeetrit, sõitnud rattaga üle 6000 kilomeetri ja jooksnud pea 3000 kilomeetrit.

Ratasepa hinnangul on võistlus tõsine vaimne katsumus. «Iga ööga jääb taastumiseks üha vähem aega, mistõttu annab eelmise päeva pingutus iga järgneva võistluspäeva hommikul järjest tugevamalt tunda. Sellest üle olemiseks on vaja suurt meelekindlust ja tahtejõudu,» tõdes sportlane.

Kuigi selliste võistluste puhul on kõige olulisem jõuda õnnelikult ja tervelt finišisse, loodab Ratasepp olla siiski kõrges konkurentsis. Ta lisas, et eesmärki aitab saavutada muu hulgas toitumine, millele ta paneb treeningutel ja võistlusrajal suurt rõhku.

Ratasepp peab oluliseks täisväärtuslikku toitu, mistõttu pühendabki ta oma viiepäevase võistluse toidupanga missiooni teadvustamisele. «Kuna paljud pered ei saa endale lubada piisavas koguses head ja tervislikku toitu, kutsun kõiki võistluse toimumise ajal toidupanga hüvanguks annetama,» ütles Ratasepp.

Oma viimase ülipika võistluse tegi Ratasepp läbi alles 6. märtsil, kui ta osales 131 km pikkusel ultrajooksul TransGranCanaria. Mägistes tingimustes tuli alistada 8700 tõusu- ja langusmeetrit. Mullu osales Ratasepp Haanjas 100 km ultrajooksul ning esimese eestlasena Double Ultra Triathlon võistlusel Ungaris, kus tuli läbida kahekordne Ironmani distants. Kahel viimasel võistlusel võitis Ratasepp esikoha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles