Kliinikum peab konverentsi ja tunnustab väljapaistvaid arste

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Kliinikumi peahoone.
Tartu Ülikooli Kliinikumi peahoone. Foto: Kristjan Teedema

22. mail Dorpati konverentsikeskuses aset leidev kliinikumi kevadkonverents toob Tartusse terve rea Eesti tervishoiu tipptegijad.

Kliinikumi avalikkussuhete juhi Kristi Taela sõnul on ettekannete temaatika kantud Eesti tervisesüsteemi teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni strateegiast eesseisval viiel aastal, kandes pealkirja «Teadus ja innovatsioon tervise teenistusse».

Kliinikumi juhatuse esimehe Urmas Siiguri sõnul on kliinikumi kevadkonverents olnud aastaid äärmiselt populaarne, tuues Tartusse hulgaliselt nii praktikuid, tervishoiujuhte kui ka poliitikuid.

Konverentsil esinevad tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev, Eesti haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross, sotsiaalministeeriumi e-teenuste arengu ja innovatsiooni asekantsler Ain Aaviksoo ja terviseala asekantsler Ivi Normet, kliinikumi anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku juhataja professor Joel Starkopf, geneetikakeskuse juhataja professor Katrin Õunap, hematoloogia-onkoloogia kliiniku direktor Peeter Padrik, doktor Marko Murruste, professor Maris Laan ja professor Toivo Maimets.

Traditsiooniliselt on kevadkonverents koht, kus kliinikum tunnustab väljapaistvaid arste ning annab üle kliinikumi preemia.

Pea kahe kümnendi pikkuse ajalooga kliinikumi preemiaga tunnustatakse arsti, kes on kaasa aidanud eesti tervishoiu edendamisele ja selle maine tõstmisele üldsuse silmis, andnud suure panuse eesti inimese tervise parandamisse ning olnud ka kodanikuna ühiskonna aktiivne liige.

Samas antakse üle ka Neinar Seli asutatud teaduspublikatsioonide stipendiumid, kliinikumi preemia parima mullu ajakirjas Eesti Arst ilmunud artikli eest ning tunnustatakse nii neid arste, kes on üliõpilaste hinnangul olnud parimad õppejõud kui neid, kes pälvinud patsientidelt enim lugupidamist ja tänuavaldusi.

Konverents algab reedel kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles