Piiskop Joel Luhamets seatakse esmaspäeval ametisse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees vahendab esmaspäeval otsepildis kell 12 Tartu Pauluse kirikus algavat jumalateenistust, kus seatakse ametisse Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) piiskop Joel Luhamets.

Luhametsa seab ametisse peapiiskop Urmas Viilma, assisteerivad peapiiskop emeeritus Andres Põder, piiskop Einar Soone ja piiskop Tiit Salumäe, teatas EELK Konsistoorium. Tartu Pauluse koguduse õpetajana jätkav Luhamets asub teenima EELK Lõuna piirkonda, kuhu kuuluvad Tartu, Viljandi, Võru, Valga, Pärnu ja Saarte praostkond.

1952. aastal Antslas sündinud Luhamets ordineeriti aseõpetajaks 1978. aastal ning õpetaja õigused sai ta aastal 1987. Alates 1997. aastast on ta olnud Tartu Pauluse koguduse õpetaja. Luhamets on teeninud ka Kuusalu, Loksa, Leesi, Kuressaare, Kaarma, Põltsamaa, Halliste, Karksi, Mõisaküla, Jõgeva, Palamuse, Tartu Jaani, Tartu Ülikooli-Jaani, Kambja, Vara, Äksi ning Toronto Peetri kogudust.

Aastatel 1990–2015 oli Luhamets EELK Konsistooriumi assessor, 1991–1997 Viljandi praostkonna praost ning 1996-2015 Tartu praostkonna praost. Piiskopiks pühitseti ta tänavu 23. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles