Leiburi Tartu tehase sulgemine jätab paarkümmend inimest tööta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivained pannakse kokku.
Kuivained pannakse kokku. Foto: Raigo Pajula

Leibur paneb juuli lõpust kinni oma Tartu tootmisüksuse, kus on praegu tööl paarkümmend inimest. 

Ettevõtte tegevjuht Asso Lankots põhjendas otsust strateegilise plaaniga, mis näeb ette, et Leibur keskendub suurtele partiidele ja tööstuslikele struktuuridele. «Tartu tehas tegi väikesi partiisid ja poolkäsitööd,» selgitas ta.

Lankots ütles, et eks igal tootjal ole oma nišš ning Leiburi oma on suured partiid automaatliinidel ning väikeste partiide tegemise kompetentsus pole nii suur kui väikestel tegijatel.

Lankots ei osanud veel öelda, kas ja kuidas muutub inimeste arv Tallinna tehases, ent usub, et strateegilise plaani muutus Tallinna tehast väga ei mõjuta. 50 protsenti Tallinna tehase toodangust läheb Soome ja Balti riikidesse.

Samas sektoril tervikuna ei lähe just hästi. Lankots märkis, et pakendatud värske leiva-saia müük kukub kuue protsendi ringis aastas. «Langus on tuntav,» sõnas ta. 

Fazer teatas mullu septembri alguses, et sulgeb Tallinna leivatehase, mistõttu koondas kaheksa kuu jooksul 95 töötajat. 

Jaanuaris müüs ASi Leibur emaettevõtte Vaasan Group Oy omanik Lion Capital oma osaluse Põhjamaade suuremate toiduettevõtete hulka kuuluvale Rootsi ühistule Lantmännen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles