Nõo elanik Maimu Piir saab täna 101-aastaseks

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maimu Piir pildil, mis on tehtud täpselt aasta tagasi.
Maimu Piir pildil, mis on tehtud täpselt aasta tagasi. Foto: Erakogu

Täna, emadepäeval, tähistab Maimu Piir oma 101. sünnipäeva. Kõik olulised pereliikmed on loodetavasti kohal, poeg Endel ja pojapojad Hillar ja Ivar ning Ivari lapsed Verner ja Dagmar.

46-aastane pojapoeg Hillar Piir ütles, et ta on oma vanaema vaadates mõnikord küsinud, et tänu millele ta nii kaua on vastu pidanud. Ning arvanud, et küllap on selle kõige taga vana aja eriline vintskus ja huumorimeel, mis ei ole seniajani temast kadunud.

Ka meenutas ta, et kui nad venna Ivariga väikesed olid, siis oli just vanaema see, kes neid metsa ja loodusesse viis ning nendega kalal käis. Vanaema teab loodusest palju, sest pidas koos vanaisaga Valgamaal Aakre metsakonnas metsavahiametit. Hiljem töötas vanaema hulk aastaid Tartu sünnitusmajas, oli seal riidehoidja ja sanitar.

Hillar Piir ütleb, et kõrgest vanusest hoolimata saab vanaema ikka hästi hakkama. Kuigi ta jalad on haiged ja liikumine viletsavõitu ning seepärast vajab ta tähelepanu ja seltsi varasemast enam, on ta senimaani väga südikas ja vaheda mõistusega inimene.

Maimu Piir on sündinud Valgamaal Kuigatsi vallas. Ta isa oli mölder ning  nende peres oli kokku 10 last. Kaks surid noorelt, ülejäänud on elanud kõrge vanuseni.

Nõo alevikku tuli Maimu koos oma mehega 55 aastat tagasi ja koos rajasid nad sinna ilusa kodu, kus Maimu praegugi elab. Oma aias on Maimu kasvatanud tomateid ja lilli ning püüab seda praegugi jõudumööda teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles