Aaviksoo ja Karis saadaks õppejõud kohustuslikult välismaale

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Tartu Ülikooli eksrektor Jaak Aaviksoo ja tema järeltulija Alar Karis saadaksid ülikoolide õppejõud kohustuslikus korras välismaale end täiendama.

Karise sõnul võttis Tartu Ülikooli nõukogu vastu otsuse, et iga õppejõud peab viie aasta jooksul vähemalt 3-5 kuud väljaspool Eestit töötama.

Rektori väitel oli algne plaan nõuda lausa poole aasta pikkust välismaal viibimist, kuid see jäi suure vastuseisu tõttu sisse viimata.

Karise hinnangul on see võimalus rikastada siinset teaduskultuuri ja õpetust värskete arusaamadega. «See on selge reserv, kus saame akadeemilist verepilastust vähendada,» rääkis rektor Tartus Kõrgharidusfoorumil.

Aaviksoo läks oma kõnes veelgi kaugemale, seades väliskogemuse akadeemilisele ametikohale kandideerimise eeltingimuseks.

«Võiks otsustada, et õppejõuks ei saa üldse muidu, kui ei ole kuus kuud väljaspool Eestit töötanud, ja professoriks, kui kaks aastat,» pakkus eksrektor.

Tema sõnul tekiks alguses muidugi suur vastuseis ja nõuete täitmine oleks raskendatud, kuid lõpptulemusena tervendaks selline kord Eesti kõrgharidusmaastikku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles