Prügi korduvalt metsa alla viinud mees sai trahvi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeäärne prügi.
Teeäärne prügi. Foto: Margus Ansu

Keskkonnainspektsioonilt jäätmete metsa alla viimise eest trahvi saanud Jõgevamaa mees ei võtnud karistusest õppust vaid viis sama jäätmehunniku uuesti metsa alla, nüüd tuleb mehel lisaks jäätmete käitlusesse andmise kuludele tasuda ka 3600 krooni suurune trahvisumma.

Augusti alguses tuli keskkonnainspektsioonile teade, et Jõgevamaal Põltsamaa vallas on metsa äärde viidud hunnik olmejäätmeid.

Kontrollimisel leiti nimetatud kohast kasutatud mööbliesemeid, laste riideid, mänguasju, pakendeid ja muid jäätmeid. Inspektorid tegid leitud asitõendite abil kindlaks süüdlase, kes tunnistas, et oli eelmiste elanike poolt korterisse jäetud esemed välja tõstnud ja metsa alla viinud.

Mehele määrati 600 krooni trahvi ja tehti korraldus jäätmed metsa alt koristada. Ühtlasi selgitas inspektor jäätmete sorteerimise ja üleandmise võimalusi.

Paar nädalat hiljem teatati keskkonnainspektsioonile taas, et Põltsamaa vallas, eelmisest kohast pisut eemal, on metsa all jäätmehunnik. Inspektorid tegid kindlaks, et tegemist oli samade jäätmete ja sama viijaga. Mees lootis endiselt jäätmetest tasuta vabaneda, kuid teistkordse jäätmete metsa viimise eest määrati talle juba 3000 krooni trahvi.

Keskkonnainspektsiooni Jõgevamaa büroo keskkonnakaitseinspektori Kairit Kriisi sõnul on taoliste prügistamisjuhtumite arv maakonnas üldiselt vähenenud, kuid neid tuleb siiski ette. Pahatihti rändabki just korterite ja majade omanike vahetumisel majapidamises olev kraam metsa alla. Sageli üritatakse jäätmeid ka lõkkes põletada.

Mõlemal juhul on tegemist jäätmeseaduse rikkumisega, mille eest saab eraisikut trahvida kuni 18 000 ja ettevõtet kuni 50 000 krooni suuruse trahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles