Tartu linnavolikogu juhib Vladimir Šokman

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Šokman.
Vladimir Šokman. Foto: Margus Ansu

Tartu volikogu valis esimeheks Keskerakonda kuuluva Vladimir Šokmani, kes eilseni oli ametis Tartus sotsiaalvaldkonna abilinnapeana.

Volikogu esimehe ametikoht jäi täitmata Aadu Musta riigikokku siirdumise tõttu, Keskerakond otsustas sellele ametikohale kandideerima seada Vladimir Šokmani, kes on samas ametis olnud ka 2011. aasta kevadel.

Šokmani seadsid esimehe kandidaadiks Reformierakonna fraktsioon, Keskerakonna fraktsioon ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon. Rohkem kandidaate üles ei seatud.

«Tänan selle usalduse eest,» ütles Šokman. Järgnes enesetutvustus. Šokman peatus ka teemal, et Tartus on viimasel ajal volikogu esimeheks olnud professorid, aga temal on olukordades, kui on valida olnud akadeemiline karjäär või praktiline tegevus, kaldunud eelistus praktilise töö kasuks.

Oma ülesandeks nimetas ta poliitilise kultuuri parandamist.

«Parandada dialoogi poliitikas osalevate inimeste ja poliitiliste jõudude vahel,» ütles Šokman .«Pean silmas kõiki poliitilisi jõude, kes on volikogus esindatud. On reservi palju rohkem tegelda nende inimesetega, kes on komisjonides.»

Šokmani poolt andis hääle 30 volikogu liiget, vastu hääletas 12. Üks sedel oli rikutud. 

Volikogu otsustas määrata volikogu esimehele töötasu 3135 eurot kuus, volikogu esimehele makstakse isikliku sõiduauto kasutamise eest ametiülesannete täitmisel hüvitist 300 eurot kuus, tema käsutusse antaval mobiiltelefoninumbril kõnelimiit puudub.

Samad määrad olid ka eelmisel esimehel Aadu Mustal.

Šokman on sündinud 26. aprillil 1948 Võrus. Ta on omandanud Tartu ülikoolis kaks kõrgharidust ja enne munitsipaalpoliitikasse sukeldumist oli pikka aega Tartu tööstuskooli direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles