Huvi militaaresemete vastu tõi mehele kriminaalkaristuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangikong
Vangikong Foto: SCANPIX

Tartu maakohus saatis lõppeval nädalal aastateks vangi mehe, kes süüdistuse järgi hankis endale militaaresemeid, millest osa ka maha müüs.

Süüdistuse järgi omandas 1976. aastal sündinud Aleksander kaks Vene päritolu käsigranaadi õppe-imitatsiooni sütikut ja neli detonaatorit, mis sisaldasid musta püssirohtu ja mida on võimalik kasutada leeksüüteliste lõhkeseadeldiste osadena plahvatuse initsieerimiseks. Süüdistuse kohaselt viis Aleksander militaaresemed Võrru, kus müüs need 40 euro eest maha. Lisaks soetas ta eelmise aasta 12. juunil Tartus revolvri, kuigi tal relva omamiseks luba puudus.

Politsei sai Aleksanderi tegevusele jälile ning kuna ta oli ka varasemalt samalaadse käitumisega politsei huviorbiiti sattunud, võttis kohus ta mullu 13. juunil vahi alla. Lõppeval nädalal mõistis kohus Aleksanderi süüdi tulirelva ja lõhkeseadeldise osade omamist käsitlevate paragrahvide järgi ning karistas teda lühimenetluse korras ühe aasta ning nelja kuu pikkuse vangistusega. Kuna tal oli ka varasema süüteo eest osa karistusest kandmata, tuleb tal kokku trellide taga veeta viis aastat ja 29 päeva.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi kaitsepolitseiameti Lõuna osakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles