USA kõrged ohvitserid jagasid teadmisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Esmaspäevast eilseni koolitasid USA kõrged mereväeohvitserid Tartus Balti kaitsekolledži õppejõude, käsitledes teemasid alates sõjategevuse strateegilisest planeerimisest ning lõpetades eri väeliikide koostöö korraldamisega.


«Meie koolile on suur väärtus, et USA – maailma ühe suurima mereväega riigi – ohvitserid oma kogemusi jagasid siin,» ütles Balti kaitsekolledži dekaan James S. Corum, kelle kutsel ameeriklased Tartus käisid.  

Kolmepäevasel koolitusel keskendusid ameeriklased eelkõige teemadele, milles neil on rohkem ja teistsuguseid kogemusi. Ühe näitena tõi USA Mereväeülikooli doktor Bruce Mackay (pildil keskel) välja mere-, maa- ja õhuväe koostöö juhtimise.

«Balti riikides on põhirõhk maaväel ja pole selliseid koostööpraktikaid eri väeliikide vahel nagu USAs, nii et küllap on meie kogemused värskendavad,» lisas professor Mac­kay.

Samas rõhutas professor, et nende koolitust ei tasuks vaadata stiilis, et ameerika ohvitserid on paremad ja tulid teisi õpetama. «Ei ole! USA ohvitseridel ja Balti riikide ohvitseridel on lihtsalt erinevad kogemused ja kogemustevahetus on alati väärtuslik,» lisas ta.   

Koolitust Balti kaitsekolledžis, mis on Balti riikide ühine sõjalise kõrghariduse pakkuja, juhendasid kolonelleitnandid John Karagosian (vasakul) ja Randall Page.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles