Tartu Hansa Rotary klubi naised toetavad tarmukaid noori

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Allik tuleb Tartu Hansa Rotary klubi stipendiumi vastu võtma.
Annika Allik tuleb Tartu Hansa Rotary klubi stipendiumi vastu võtma. Foto: Kristjan Teedema

Täna õhtul said 21 noort inimest toetuse, mis aitab neil oma unistusi täita. Noorte Arengu Fondi stipendiaatide seas on andekaid muusikuid, kunstnikke ja sportlasi, kellest paljudest kuuleb kindlasti ka tulevikus.

Stipendiumi annab koostöös Tartu Kultuurkapitaliga alates 2005. aastast alates välja Tartu Hansa Rotary klubi, mis on ainult naisi ühendav klubi. Stipendium asutati kümme aastat tagasi eesmärgiga toetada Eesti peavara.

«Meil Eestis seda maavara väga palju ei ole, ja oleme leidnud, et meie asi on toetada Eesti tulevikku nii, et aitame andekaid noori, see ongi meie peavara,» lausus klubi liige Ülle Koppel.

Mitte ühelgi varasemal aastal ei ole Noorte Arengu Fondi stipendiumide kogusumma olnud nedavõrd suur kui tänavu – 10 000 eurot.

Varem on see olnud kas 5000 või 6000 eurot ning krooni ajal oli ainult 5000 krooni.

Fond on Koppeli sõnul kasvanud tänu rotariaanide annetustele ja heategevuskontsertidele, mida viimastel aastatel on korraldatud neli. Tänavusel kontserdil esines Curly Strings.

«Oleme igal aastal midagi seemneks jätnud ja hoolega ka lisa teeninud ning tänavu siis paistiski, et saame toetusteks laiali jagada 10 000 eurot,» rääkis Ülle Koppel rõõmsalt.

Sripendiumi saajate seas on näiteks Annika Allik, kes on aastaid tegelenud tantsimisega ning kellel just sealt tekkis huvi füsioteraapia vastu, mida ta asus õppima Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis. Nüüd on tema soov end täiendada günekoloogilise füsioteraapia alal Suurbritannias – selle õppimise võimalus Eestis puudub. Saadud 500 eurot toetab õpinguid kenasti.

Kes veel stipendiumi said, sellest loe homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles