Iberofest toob kontsertidel kuulajate ette hispaania muusikat

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iberian Folk Ensemble´i muusikud mängivad traditsioonilistel hispaania instrumentidel.
Iberian Folk Ensemble´i muusikud mängivad traditsioonilistel hispaania instrumentidel. Foto: Repro

Märtsi algusest kuni lõpuni käib põhiliselt Tallinnas, kuid osalt ka mujal Eestis, Ibero-Ameerika riikide kultuuri tutvustav festival Iberofest. Reede õhtul jõuab see Tartu ülikooli aulasse, kus kontserdi annab Iberian Folk Ensemble.

Sel aastal korraldavad festivali Hispaania, Argentina, Kolumbia, Hondurase, Mehhiko ja Peruu suursaatkond. Iberian Folk Ensemble’i kontsert tuleb kuulajate ette 20. märtsil kell 19 Tartu ülikooli aulas ja 21. märtsil kell 19 Estonia talveaias koostöös Tallinna kitarrifestivaliga.

Tallinna kitarrifestivali kunstilise juhi Tiit Petersoni teatel on Iberian Folk Ensemble’i eesmärk tutvustada rahvalaule ja tantse.

«Sedalaadi ansamblite, mida tuntakse ka nimetusega rondallas, juured ulatuvad tagasi 19. sajandi hispaania kultuuri,» märgib ta. «Ansamblis kõlavad traditsioonilised hispaania instrumendid – kitarr ja lai skaala erinevaid lautosid: mandoliinilaadne bandurria, hispaania lauto ja basskitarr.»

Sellise unikaalse koosluse traditsioonid põhinevad Hispaania provintside folklooril: Aragón, Castilla, Murcia, Extremadura, Andaluusia, Navarra, Valencia ning Baleaari ja Kanaari saared. Esinemised on viinud ansambli paljudesse Hispaania linnadesse ja muusikafestivalidele Euroopas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles