Kohus saatis joomakaaslase surmanud mehed vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käerauad.
Käerauad. Foto: SCANPIX

Tartu maakohus karistas teisipäeval reaalse vangistusega kaht meest, kes süüdistuse järgi peksid joomakaaslast, kes lõpuks suri.

Kohus tunnistas Viktor Sergejenko (55) süüdi kehalises väärkohtlemises, surma põhjustamises ettevaatamatusest ja alkoholijoobes olles mootorsõiduki juhtimises. Alar Luik (49) tunnistati süüdi kehalises väärkohtlemises, surma põhjustamises ettevaatamatusest, ähvardamises ja lähenemiskeelu rikkumises.

Kohus mõistis süüdistatavatele liitkaristused, lugedes kergemad karistused kaetuks raskeimaga. Nii Sergejenkole kui Luigele mõisteti kolmeaastane vangistus, kuid kuna kriminaalasi lahenes lühimenetluses, vähendas kohus kriminaalmenetluse seadustiku alusel vangistust ühe kolmandiku võrra ja lõplikuks karistuseks jäi süüdistatavatele kaheaastane vangistus. Luige puhul liideti karistusele ka varasema otsusega mõistetud ärakandmata kahe kuu ja 27 päeva pikkune vangistus. 

Sergejenko karistusaja algust arvestatakse tema kahtlustatavana kinnipidamisest mullu 11. augustil ja Luige vangistuse algust tema kahtlustatavana kinnipidamisest päev hiljem. Menetluskulude katteks peab Sergejenko tasuma 1085 eurot ja Luik 2562 eurot.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse käigus selgus, et Luik ja Sergejenko tarvitasid mullu augusti keskel koos tuttavaga Tartus Pikal tänaval asuvas korteris alkoholi ning seltskonnas puhkes tuli. Väidetavalt peksid mehed kolmandat meest, kes aga meedikute poole ei pöördunud, samuti ei palunud ta abi korrakaitsjatelt.

Ööl vastu 11. augustit sai kannatanu joomakaaslaste käest taaskord peksta ning seekord olid vigastused sedavõrd suured, et ohver suri, tuvastas politsei. Kaks päeva hiljem võttis kohus mehed vahi alla.  

Mõlemad süüdistatavad on varem kriminaalkorras karistatud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles