Aednikud kujundavad Tartu ülikooli palmihoonet

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suure remondi tõttu möödunud kevadest külastajatele suletud Tartu ülikooli botaanikaaia palmihoones seadsid aednikud eile paika kive ja igas mõõdus potte lopsakate taimedega. Teisipäevast on kõik huvilised uuenenud palmihoonesse jälle oodatud.  

«Nüüd hoiab see hoone sooja ega tilgu enam läbi, varem oli talvel kõva külma ajal siin basseini lähedal nurgas jää,» võttis palmihoones tehtud põhjaliku remondi tulemuse lühidalt kokku Tartu ülikooli botaanikaaia aednik Jaan Kotter, kes on palmihoone taimede eest hoolitsenud pea 40 aastat.

Jaan Kotter ja ta kolleegid on palmihoones tegutsenud eelmise aasta oktoobrist, kui hoones põhjaliku remondi teinud ASi Eviko töötajad seal lõpetasid. Renoveerimise käigus eemaldati 2000 ruutmeetrit vana klaaskatet, lõigati välja 2000 meetrit vanu lekkinud torusid ja radiaatoreid, puhastati ja värviti 22 meetri kõrguse hoone kandekonstruktsioonid ning paigaldati neile plastkate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles