Tartu hakkab välja andma lastekirjanduse auhinda

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste- ja noortekirjanduses leiduvaid erilisi õnnestumisi aitab väikestele ja suurtele lugejatele kätte näidata hiljuti asutatud Tartu kirjandusauhind.
Laste- ja noortekirjanduses leiduvaid erilisi õnnestumisi aitab väikestele ja suurtele lugejatele kätte näidata hiljuti asutatud Tartu kirjandusauhind. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tartu linnavolikogu otsustas asutada Tartu kirjandusauhinna, mis antakse kord aastas laste- või noortekirjanduse valdkonda kuuluva teose autorile. Auhinda rahastab Tartu linn oma eelarvest, väljaandmist korraldab Lutsu-nimeline linnaraamatukogu koostöös mänguasjamuuseumiga.

Hiljemalt 20. märtsiks nimetab muuseumi ja raamatukogu esindajatest ning lastekirjanduse asjatundjatest koosnev žürii kuni viis nominenti, kusjuures valitud teoseid ja valiku põhjusi tutvustatakse avalikkusele. Sama žürii valib nende viie hulgast välja ka 2000 euro saaja.

Tartu lastekirjanduse auhind antakse välja raamatu ja roosi päeval 23. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles