Miks läks Tartu maratoni veebileht rivist välja?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
43. Tartu Maraton
43. Tartu Maraton Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maratoni järel tahtsid ilmselt paljud vaadata suusasõitude lõpuprotokolle, kuid ühel hetkel polnud maratoni veebileht enam kättesaadav. Miks nii juhtus?

Vastab klubi Tartu Maraton pressiesindaja Peeter Liik:

Eks see suure huvi tõttu juhtuski. Veebileht lõpetas töö serveri ülekoormuse tõttu ja eks ta vaagub veel praegugi natuke hinge.

Pühapäeval kõige tihedamal ajal püüdis Tartu maratoni kodulehekülge külastada ühes tunnis sama palju inimesi kui tavapäraselt ühe kuu jooksul kokku. Ühel hetkel tuli serveri haldajal kõige populaarsemad rubriigid, nagu näiteks lõpuprotokoll, lihtsalt välja lülitada. Nüüd on lõpuprotokollid jälle nähtavad.

Varem on kõik andmed kenasti veebilehele jõudnud. Kas maratoniklubi on vahetanud ehk veebilehe majutajat?

Serveri asukoht on tõepoolest muutunud ja ka IT-lahendus. Tartu maratoni ajal polegi selline lahendus veel töös olnud. Teiste ürituste aegu on teistsugune koormus ja probleeme tekkinud ei ole.

Peame serveri haldajate ja enda IT-toega maha istuma ning põhjalikult analüüsima, miks nii juhtus. Lähiajal püüame kõik taas korda saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles