Kujur räägib kivist külalistest

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildistatud teisipäeval, 29. septembril 2009.
Skulptor Endel Taniloo tahab kinkida suured rändrahnud Tartu linnale, et need leiaksid endale koha Taara tammikus.
Pildistatud teisipäeval, 29. septembril 2009. Skulptor Endel Taniloo tahab kinkida suured rändrahnud Tartu linnale, et need leiaksid endale koha Taara tammikus. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu ülikooli botaanikaaeda tulijad näevad peaväravast sisenedes paremat kätt kujur Endel Taniloo näitust «Kivist külalised». See koosneb graniitkividest, millest skulptor on tööriistu tarvitades välja tahunud näojooned.

Ühtekokku on ta välja pannud üheksa skulptuuri. Üks neist, «Lainetes», on botaanikaaias olnud juba varem. Neli tööd kuuluvad 1980. aasta sarja «Kaabuga mees».

Oktoobri keskpaigani avatud näituse pealkirja on Taniloo tuletanud kivide päritolust. Kust ja kuidas need on Tartusse tulnud, kuidas need on sattunud kujuri valdusesse, kuidas on moodustunud nende kaabuservad – kõigest sellest räägib maestro kohtumisel huvilistega botaanikaaias 8. septembril kell 17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles