Kilk: selgete huvidega ametnikud on mage värk

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Rein Kilk
Ärimees Rein Kilk Foto: Karli Saul

Ettevõtja Rein Kilk leidis mõne päeva eest Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Vello Lõugase ümber lahvatanud skandaali kommenteerides, et defineerimata, kuid selgete huvidega ametnikud on mage värk.

BNSi ajakirjanik Ainar Ruussaar juhtis Kuku raadio saates «Keskpäevatund» tähelepanu tõigale, et kõik halvas mõttes «legendid» nagu Elmar Sepp ja Ivo Parbus on seotud pea igavest aega Tallinnas võimul oleva Keskerakonnaga.

«Mujal linnades on ka selliseid «printsipiaalsed» ametnikke, ülemäära printsipiaalseid tegelasi, kelle nõudmised alati nii punktuaalsed on,» leidis Kilk.

«Noh, näiteks, kes tegeleb tuletõrjevärgindusega, siis pead kindlast firmast ostma tuletõrjevõõba ja siis sul asjad lahenevad imeväel. Prügimajanduses pead kindlasse firmasse ära viima oma ehitusjäägid, siis sul probleeme ei teki, eks ettevõtjad teavad,» tõdes Kilk.

«Aga tundub, et asi läheb normaalsesse rütmi ja selliseid «legende» jääb vähemaks,» avaldas ta lootust.

«Huvitav, millise poliitilise sammuga reageerib Tallinna linnapea Edgar Savisaar, varem on ta reageerinud alati, küll on kaitsepolitsei olnud poliitiline tööriist, küll on tekitatud vaba ühiskonna päev, küll veebikaamera linnapea töökabinetti,» loetles Ruussaar.

«Kui on ametnikud, kellel on defineerimata huvid, aga selged huvid, ning kes nende kaitsel on ääretult printsipiaalsed kellest ei saa üle ega ümber, on see mage lugu. See peatab ettevõtlust kõvasti,» kurtis Kilk.

«Kõik ei pruugigi neist ühegi erakonnaga seotud olla, mõni on nii kange mees... ja mitte ainult Tallinnas, vaid mujal ka, nad ei vajagi ühegi erakonna soosingut, kuigi see tuleb alati kasuks, kui sul on poliitiline kate peal,» selgitas Kilk.

«Korruptsioonijuhtumid on kuidagi geograafiliselt paigutunud Tallinna, Jõhvi, Narva kanti, mitte üle Eesti pole kõikjal omavalitsustes selliseid asju välja tulnud,» juhtis Ruussaar tähelepanu.

«Ei tea, kas näiteks Tartu, Võru ja Põlva on kuidagi luubi alt välja jäänud kapo ressursi puudusel?» küsis ta.

«Mina Tartus olen proovinud seda raudteejaamahoonet aastaid korda saada, aga üks takistus ja teine takistus tuleb pidevalt ette, küll ei saa seda paberit, ei saa toda paberit. No ei saa sotti selgeks,» ütles Kilk sellele vastuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles