Elva maksab õpilastele kuni 600-eurost stipendiumi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva gümnaasium.
Elva gümnaasium. Foto: Sille Annuk

Elva gümnaasium soovib eeskujulikke õppureid koolis hoida ja ka lähipiirkonnast juurde meelitada. Selleks kuulutatakse Eesti vabariigi aastapäeva aktusel koolis välja parimad gümnasistid, kes saavad kuni 600-eurose stipendiumi.

Stipendiumi saamiseks on neli kriteeriumi: õpilase keskmine hinne, mis peab olema vähemalt 4,5, võimalikult vähe koolist puudumisi ning õpilase panus kooli- ja kogukonnaellu.

Stipendiumi määramise mõte on kooli juhtkonnal olnud juba mõnda aega ja mullu kevadel hakati seda ka vormistama, et see tänavu ellu viia.

300-eurone stardistipendium maksti õpilastele välja oktoobris. Toetuse statuut lubab määrata stardistipendiumi kohe õppeaasta alguses nendele õpilastele, kes lõpetasid põhikooli kiituskirjaga või on tulnud võitjaks maakonnaolümpiaadil ja otsustasid edasi õppida just Elva gümnaasiumis.

Teine toetus on tulemusstipendium, millele sai õppur kandideerida 1. veebruarini. Stipendiumi saamiseks pidid õpilased ise soovi avaldama, kuid Elva gümnaasiumi direktori Tarmo Posti sõnul esitasid kandidaate siiski enamasti klassijuhatajad. Avaldusi laekus 20.

Post rääkis, et stipendium pole ainult õpilaste kooli meelitamiseks, vaid pigem motivaator, miks õpinguid just Elva gümnaasiumis jätkata.

Stipendiumi maksimaalne suurus on 600 eurot. Kui paljud 20 õpilasest selle saavad ning mis summas, otsustab komisjon.

Posti sõnul tuli esitatud 20 avaldusest üksteist 10. klassist. Statuudis pole määratud, et igast klassist peaks stipendiumi saama võrdne arv õpilasi.

Uuel õppeaastal pole tublidel õppuritel avaldust esitada enam vaja. «Septembris me ei otsusta enam midagi. Kui viieline õpilane jääb meile siia, siis me maksame talle stipendiumi automaatselt,» kinnitas direktor.

Kooli stipendiumifondi suurus on õppeaastas 6000 eurot ning see tuleb kohaliku omavalitsuse eelarvest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles