Suusabuss viib tasuta Otepääle

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeva õhtul tegi suusabuss esimese reisi ning tõi Väikese Munamäe suusakeskuse parklasse ligi paarkümmend Tartu lumelaudurit ja suusatajat.
Teisipäeva õhtul tegi suusabuss esimese reisi ning tõi Väikese Munamäe suusakeskuse parklasse ligi paarkümmend Tartu lumelaudurit ja suusatajat. Foto: Priit Tammemägi

Tartu ja Otepää vahel alustas sel nädalal liinisõite suusabuss, mis viib märtsi keskpaigani igal teisipäeval ja neljapäeval suusahuvilised tasuta Väikese Munamäe suusakeskuse juurde ja toob hiljem tagasi.      

Nii Väikese Munamäe kui Kuutsemäe suusakeskust haldav Priit Tammemägi ütles, et suusabussi idee pole uus. «Enamik maailma suusakeskusi on suusabusse täis ja meie seda välja ei mõelnud. Küll aga mõtlesime häid asju ka Eestis rakendada,» rääkis ta.

Tammemäe sõnul arutati bussiideed juba sügisel, kuid reaalsuseks sai liin tänu paljudele koostööpartneritele. Suusabussi sõite toetavad rahaliselt Tartu linn, Otepää vallavalitsus, Tartu Mill ja Lõunakeskus. Tartu linn eraldas selleks reservfondist selle nädala istungil 1000 eurot.  

Kaks korda nädalas

«Hea idee ilma teostuseta pole midagi, aga tänu toetajatele oli teostus võimalik,» ütles Tammemägi, kes tegi sel teisipäeval esimese sõidu ise kaasa. «Väga toredasti läks. Kolmandik bussist oli täis, mis on ülilühikese etteteatamisaja kohta väga hea tulemus.»

Praegu väljub 59-kohaline buss Tartust kaks korda nädalas ehk teisipäeviti ja neljapäeviti. Lõunakeskuse juurest alustab buss sõitu kell 17. Kes soovivad kesklinnast tulla, võetakse peale veerand tundi hiljem Vanemuise alumisest parklast.

«Teisipäeval jõudsime hoolimata ummikutest ja Võru maantee alguse ümbersõidust kella kuueks Munakale ehk buss sõitis 40–45 minutit,» meenutas Tammemägi.

Esialgse plaani järgi sõidab suusabuss kaheksa nädalat ehk 12. märtsini. «Enne koolivaheaja algust lõpetame ära, sest peale koolivaheaega hakkab mägedel elu vaikselt raugema,» sõnas ta.

Samas ei välistanud Tammemägi, et buss võiks hakata sõitma tihedamini. «Kui tekib väga suur huvi, siis meil on valmidus panna buss ka kolmapäevaõhtuti käima. Eks peame pilku peal hoidma. Võib-olla oleks ka nädalavahetustel mõistlik midagi teha,» rääkis ta.

Bussi väljumisajad on seatud nii, et Otepääl saavad suusatajad olla umbes kaks tundi. Tagasisõit Tartusse algab kell veerand üheksa. «Munamägi on õhtul kaheksani lahti ja meil on selle jaoks tehtud ka vastav kahe tunni pilet. Oleme arvestanud nii, et jõuaksime ka murdmaasuusatajad peale korjata,» rääkis Tammemägi.

Võimalus ka otepäälastele

Kuigi buss on suur ja mahutab pea 60 inimest, tuleb huvilistel ennast enne registreerida.

«Broneerida saab Facebooki kaudu. Kes ees, see mees. Teisipäeval me kontrolli veel ei teinud, aga edaspidi lubatakse nimekirja alusel,» selgitas Tammemägi. Tema sõnul välistab eelregistreerimine olukorra, et mõni peale ei mahugi.   

Kuna bussiteenust pakub osaühing Esno Otepää, mis tegutseb Otepää vallas ning alustab sõitu Otepäält, saavad sama bussiga tulla tasuta Tartusse ka otepäälased.

Otepää vallavalitsuse teatel on väljasõit Otepää bussijaamast igal teisi- ja neljapäeval kell 16 Tartust tagasi Otepääle alustab buss sõitu Lõunakeskuse juurest kell 21.15. Otepäälased, kes soovivad bussiga Tartusse ja tagasi saada, ennast registreerima ei pea.

Tasuta suusabuss Otepää-Tartu-Otepää

  • Väljub igal teisipäeval ja neljapäeval.
  • Start Otepääle Lõunakeskuse juurest kell 17 ja Vanemuise alumisest parklast kell 17.15.
  • Tagasi Tartusse jõuab buss kell 21.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles