Muutlike ilmaolude tõttu tuleb jätkuvalt võidelda libedusega

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salme tänaval tuleb ohutuks liikumiseks jalakäijatel kõndida sõiduteel.
Salme tänaval tuleb ohutuks liikumiseks jalakäijatel kõndida sõiduteel. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus saab iga päev hooldamata kõnniteede kohta kaebusi ja jätab kinnistuomanikele hoiatusteateid. Märkustele küll reageeritakse, kuid muutlike ilmaolude tõttu ei püsi liiv teel ning sellest saab taas liuväli.

Linnakantselei menetlusteenistuse väärteouurija Ülle Neeme on viimase nädal jooksul käinud iga päev linnatänavaid kontrollimas. «Eelmine nädal oli hullem kui selle nädala algus, kuid libedaid tänavalõike on terves Tartu linnas ikka väga palju,» tõdes ta.

Tartu linnakantselei menetlusteenistuse juhataja Imbi Kivi rääkis, et linnas on päris palju majaomanikke, kes oma kinnistut ei hoolda, ja neile on ka vastavaid märkusi tehtud ning saadetud meeldetuletuskirju.

Neeme sõnul on linnavalitsuse töötajad kinnistuomanikega probleemist rääkinud ka silmast silma. «Hooldamata jätmine ei tule kindlasti teadmatusest, pigem teeb ilm oma töö ning inimesed ei jõua nii kiirelt reageerida,» lausus ta.

Liivatatakse vähe

Tänavaid küll hooldatakse, kuid eelmisel nädalal juhtus mitu korda, et vihm uhtus kõnniteedelt liiva ära ja oli jälle libe. See näitabki, et tegelikult peaks iga päev või isegi mitu korda päevas oma majaesist tänavat hooldama.

Kuigi linnavalitsus on paigaldanud soola- ja liivakastid igasse linnaosasse, puistab Neeme sõnul osa kinnistuomanikke liiva liiga vähe. «Kui ametnik mööda kõnnib, on näha, et natukene on hooldatud, aga tegelikult sellest pole kasu,» tõdes Neeme. Ta lisas, et liiva tuleks panna võimalikult palju, et see kataks kogu tee ning sulavesi ei uhuks seda nii kiiresti ära.

Trahvitud pole

Kui libe kõnnitee kujutab endast tõsist ohtu, saab kinnistuomanikule Imbi Kivi sõnul trahvi teha. Trahvi alammäär on kolm trahviühikut ehk 12 eurot ning ülemmäär 100 trahviühikut ehk 400 eurot. Kivi lisas, et tänavu pole kellelegi veel trahvi tehtud, sest kõik on hoiatustele reageerinud.

«Ilm on ka heitlik ja peame sedagi arvestama, et keset päeva, kui inimene on tööl, ei saa ta alati kiiresti reageerida,» lausus Kivi.

Neeme lisas, et kuna inimesed reageerivad, pole praeguse seisuga ka menetlusi alustatud, vaid püütakse inimlikumal viisil ehk kinnistuomanikega vesteldes linnatänavad korda saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles