Suvepilt: vihmane veepidu Emajõel

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omatsirkuse akrobaadid.
Omatsirkuse akrobaadid. Foto: Margus Ansu

Augustikuine kena traditsioon on Emajõe peal pidu pidada, kuid tänavu astus vihm vahele ning peletas vaatama-kuulama tulnud rahva varju alla või päris koju.


Avalöök reede õhtul jäi üsna kõlatuks, kuigi sadu siis veel kimbutama ei tulnud. Kohale oli tulnud palju rahvast, kes aga vaikselt järjest laiali vajus ning Svjata Vatra kontserdi ajaks oli paigale jäänud vaid murdosa sellest.

Ürituste toimumist vihm ja vähene rahvahulk ei seganud. Reedel korraldati lodjakojas õpitubasid, kus said salanõu nii kalamehed järgmise päeva püügivõistluseks kui ka paadiehitajad.

Jõel peeti ka avavee ujumisvõistlus – I Emajõe karikas, mille start anti lodjakojas ning lõpetajad ronisid välja Atlantise juures. Seal osales igat masti ujujaid, nii harrastajaid kui professionaale – esimestest paistsid veepinnal vaid peanupud, kuid teistest jällegi ainult käed ja lainetav kiiluvesi.

Kõige noorem võistleja oli kaheksa-aastane Mihkel Matto, kes koos ema ja isaga ujuma oli tulnud.

Festivalil keskset rolli mänginud lodi oli lavaks mitmetele esinejatele. Reede õhtul võis näha purjel varjuteatrit, laupäeval ei peljanud seal oma trikke näidata Omatsirkuse akrobaadid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles