Väikses Tartumaa vallas käärib suurem tüli

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäksa vallavalitsuses on töötajad sageli vahetunud juba mitu viimast aastat, näiteks vallasekretäri ja finantsnõuniku (pearaamatupidaja) koht pole viimastel aastatel olnud püsivalt täidetud, ametnikud on vahetunud pea iga aasta. Praegustest ametnikest laias laastus pooled on seal töötanud alla aasta. Viimati lahkunud vallasekretäri ja sotsiaalnõuniku asemele on uued töötajad välja valitud.
Mäksa vallavalitsuses on töötajad sageli vahetunud juba mitu viimast aastat, näiteks vallasekretäri ja finantsnõuniku (pearaamatupidaja) koht pole viimastel aastatel olnud püsivalt täidetud, ametnikud on vahetunud pea iga aasta. Praegustest ametnikest laias laastus pooled on seal töötanud alla aasta. Viimati lahkunud vallasekretäri ja sotsiaalnõuniku asemele on uued töötajad välja valitud. Foto: Margus Ansu

Mullu detsembris kuulutas Mäksa vallavalitsus välja konkursi omal soovil ametist lahkunud vallasekretäri ja sotsiaalnõuniku koha täitmiseks. Nüüd on tulised söed kogunenud kolmanda ametniku, vallas vähem kui aasta ametis olnud finantsnõuniku pea kohale. 

Mäksa vallas paistavad lood üsna hullud olema: vallavanem Timo Reinthal algatas eelmise aasta lõpus, 22. detsembril distsiplinaarmenetluse vallavalitsuse finantsnõuniku vastu seoses teenistuskohuste oluliste rikkumisega.

Nädalapäevad hiljem, 30. detsembril saatis vallavanem finantsnõunikule e-kirjaga teenistussuhte lõpetamise tahteavalduse, mis inimkeeli tähendab töökoha ülesütlemist.

Sel esmaspäeval võttis Mäksa valla finantsnõunik väljakutse vastu ning saatis vallavalitsusele ja volikogule pea kolme lehekülge pikkuse kirja, kus tegi oma ettepanekud tuleviku kohta.

Copy
Tagasi üles