Kajar Lember: avalik raha ja salapärased sõnad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kajar Lember
Kajar Lember Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu linn on 2015. aasta alguses kindlasti teistsugune kui aasta tagasi. Kindlasti oli ta ka aasta tagasi teistsugune, kui ta oli veel aasta varem. Nii peabki olema.

Linnale ja linlastele on tähtis järjepidevus ja stabiilsus, kuid kindlasti on oluline ka areng. Arenguga on konkurentsiolukorras tavapäraselt nii, et paigalseismiseks on vaja joosta ning edasi liikumiseks on vaja kiiresti joosta. Julgen arvata, et mitmes valdkonnas on Tartu teinud möödunud aastal kiirjooksu, kuid kindlasti on ka valdkondi, kus ei suudetud heast sörgist enamat.

Aasta lõpus vaadatakse ikka ajas tagasi ning Tartu linnal ja ajalehel Postimees on selleks traditsiooniline aasta teo valimine. Linnavalitsuse liikmena saab ühelt poolt rõõmustada, et rahvas valis 2014. aasta teoks Võidu silla renoveerimise, kuid sama uhke saab olla ka kõigi 22 kandidaadi üle, olgu selleks siis Karlova paadisadam, Rally Estonia või mõni muu ehitis või sündmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles