Tartu linn loobub aastalõpuballi toetamisest

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise aastalõpuball.
Vanemuise aastalõpuball. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus otsustas hiljutise traditsioonilise aastalõpuballi korralduskulude katteks reservfondist maksta 18 000 eurot, kuid linnapea Urmas Klaasi sõnul ei ole küsimus niivõrd selles, kuidas toetust maksta, vaid kas üldse maksta.

«Küsimus on, kuidas selle balliga edasi läheme,» sõnas Klaas. «Sellel aastal tõesti oli see reservfondist rahastatud. Kas see on kultuurisündmus või traditsiooni jätkamine ja kombe täitmine, selle võrra me kultuuri vähem ei rahasta. Ball on üsna ülerahvastatud. Linnavalitsus ja Vanemuine saadavad kutseid, ballipileteid ka müüakse.»

Klaas ütles, et on kaks valikut. Esiteks, kas teha tõesti Vanemuise ja linnavalitsuse ühine aastalõpuball, kuhu saab ainult kutsetega, või teiseks, et see on täielikult kommertsüritus, mille korraldab Vanemuine koos kontserdimajaga ja kõik piletid on müügis.

«Kes tahab, see ostab. Siis ei ole ballil kahte kategooriat külalisi,» nimetas ta.

Klaas ütles, et isiklikult toetab ta viimast varianti, sest linnapea vastuvõtt on juba 23. veebruaril.

«See traditsioon toimib, on pidulik üritus,» rääkis Klaas. «Taas olen palunud selleks päevaks traditsiooni kohaselt peaministri kõnet pidama. Peaminister on kinnitanud oma tulekut ja et ta kõne peab. Mina olen öelnud, et läheme edasi 23. veebruari vastuvõtu arendamisega. See on tähtsündmus Tartu linnas, arvestades Tartu rolli Eesti omariikluse arengus.»

Kevadel linnapeaks saanud Klaas ütles, et sellel aastal olid otsused juba tehtud ja ta ei pidanud õigeks hakata poolel teel hobuseid vahetama. Järgmisel aastal peab tema sõnul aga olema selgus majas: linn teeb esindusliku vastuvõtu 23. veebruaril ja Vanemuise poolt on aastalõpuball.

Läinud aastavahetuse ballil oli 1700 külalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles