Omanikku saab sundida vaid siis, kui lobudik muutub ohtlikuks

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02: KINNISVARA : TARTU, EESTI, 12JAN15 -  
Pildil Narva mnt 78/82.
kt/Foto KRISTJAN TEEDEMA
TRT02: KINNISVARA : TARTU, EESTI, 12JAN15 - Pildil Narva mnt 78/82. kt/Foto KRISTJAN TEEDEMA Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kui maja on räämas ja katus jookseb läbi, ei saa avalik võim sundida seda korrastama. Nõuda saab, et maja poleks ohtlik, ja mälestise puhul, et see säiliks, tõdeb Tartu linna ehitusjärelevalve juht Andres Aint.

Tartu linn on kokku pannud probleemsete ehitiste nimekirja, kuid silma järgi saab öelda, et koledaid või tühje maju on palju rohkem. Kas kõik majad, mis on katki või koledad, ei ole teie määratluses probleemsed?

Oleme määratlenud probleemseteks need majad, mis on tühjad, kuhu saavad inimesed sisse minna, mida ei kasutata sihipäraselt. Peame probleemseteks ka pooleli olevaid objekte, mis polegi valmis saanud. Need on ohtlikud seepärast, et lapsed võivad pääseda sinna mängima. Aga konstruktsioonid ei ole nii kõvad ja tugevad kui algul ehitati, kui poolikud hooned on jäänud aastakümneteks ilmastiku meelevalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles